www.onlymyko.com                                      ko cuce

ko cuce                                      ko cuce

ko cuce                                      ko cuce

Buzdolabındaki çürümüş et kokusu nasıl giderilir?

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yeni Site Tanıtımı kategorisinde tekdezdezenfekte tarafından oluşturulan Buzdolabındaki çürümüş et kokusu nasıl giderilir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,331 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yeni Site Tanıtımı
Konu Başlığı Buzdolabındaki çürümüş et kokusu nasıl giderilir?
Konbuyu başlatan tekdezdezenfekte
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan tekdezdezenfekte

tekdezdezenfekte

Yeni Üye
Normal Üye
Katılım
23 Şub 2021
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Online Süresi
7m
Puanları
1
Yaş
43
Ofline
Detay Link: BUZDOLABI TEMİZLİĞİ

Buzdolapları; gıdalarımızın sağlıklı olarak saklanması ve muhafaza edilmesini sağlayan makinelerdir. Buzdolapları uzun süre temizlenmediğinde yada çeşitli dış etkenler dolayısıyla kirlenebilmektedir.

Bu dış etkenlerin bazılarını şöyle özetleyebiliriz. Dolap içerisine gıda dökülmesi, elektrik kesintisi sonrası buzdolabındaki gıdaların çürüyerek bozulması, buzdolabının periyodik olarak temizlenmemesi ve benzeri durumları örnek olarak verebiliriz.

Olası bir elektrik kesintisi sonrası, buzdolabı içerisindeki etlerin çürüyerek akması dolap içerisinde dayanılamaz bir kokuya sebep olabilir. Bu kokunun asıl kaynağı botulinum bakterisidir.

Botulunip çok dikkat edilmesi gereken, besin zehirlenmelerine sebebiyet veren bir bakteridir. Buzdolabı çürüyen et kokusunun giderilmesinde sirke, çamaşır suyu ve benzeri ürünler asla kullanılmamalıdır.



Buzdolabı temizliği ve buzdolabı kötü koku giderme işlemlerinde hidrojen peroksit ve nötralize edilmiş ozon gazı kullanılır. Ozon gazını üreten nötralizatör cihazlarının minumun 5000 Mg kapasitede ozon üretmesi gerekmektedir.

Nötralizatörler dolap içerisindeki havada kötü kokuya sebebiyet veren bakteri ve mikroorganizmaları emerek ozona çevirir. Yani hastalık yapıcı mikroorganizmaları nötürleştirir.

Buzdolabında ozon sanitasyonuna geçilmeden önce mutlaka hidrojen dezenfeksiyonu yapılmalıdır. Hidrojen dezenfeksiyonuyla da, dolap içerisine yapışmış ve üreme gerçekleştiren bakteriler yok edilir.

Buzdolabınızda kötü koku oluştuğunu tespit ettiğiniz an öncelikle dolaptaki gıdaları dışarı çıkarmalısınız. Sonrasında bir ön temizlik işlemi yaparak profesyonel destek almanızda fayda bulunur.

Tekdez; Türkiye genelinde buzdolabı kötü koku giderme, buzdolabı temizliği ve buzdolabı ozon temizliği hizmetlerini profesyonel metotlarla vermektedir.

Tekdez; Sağlık Bakanlığı biyosidal uygulama izin belgelerine sahip, yetkili kuruluştur.

Buzdolabı temizliği ve ozonlama hizmetlerimiz için konusunda uzman, müşteri temsilcinizden destek talep edeilirsiniz.
 
Üst