Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Banner alanı
Banner alanı
  • Dikkat Konulara Cevap yazarken +++ tytb gini saçma kısa ve anlamsız yazı yazanlar Sonsuza denk Ban yiyecektir emeklere saygı.
  • Önemli duyuru! Geçici dosya yükleme sitelerindeki sorunlar nedeniyle, daha kalıcı ve güvenilir siteleri kullanmanızı öneriyoruz. Detaylar için buraya tıklayın.

Ko-cuce
Ko-cuce
Ko-cuce
Ko-cuce
Ko-cuce
Teknoloji Forumu
Ko-cuce
Ko-cuce
Ko-cuce
Ko-cuce

Akustik Ses İzolasyon Süngerleri

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yeni Site Tanıtımı kategorisinde pcshift tarafından oluşturulan Akustik Ses İzolasyon Süngerleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,375 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yeni Site Tanıtımı
Konu Başlığı Akustik Ses İzolasyon Süngerleri
Konbuyu başlatan pcshift
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan pcshift
Katılım
8 Haz 2022
Mesajlar
16
Tepkime puanı
4
Aktiflik Süresi
0
Puanları
3
Akustik sünger değişik formlarda, kalınlıklarda ve yoğunluklarda üretilen, ses sorunlarının ortadan kaldırlmasını sağlayan ve yanmaz özellikte bir malzemedir. Melamin köpük ve poliüretan köpükten elde edilmektedir. ses yalıtımı sağlamak amacıyla da kullanılabilmektedir. Fakat tek başına bir çözüm sağlayamaz. Epidyem ses bariyeri ile birlikte kullanıldığı zaman iyi bir ses izolasyon sağlayabilmektedir. Akustik süngerin yüzeyi düz, yumurta, labirent, spesiyal piramit formlarında üretilmektedir. Yoğunlukları ve kalınlıkları farklı olarak imal edilmektedir. Akustik ses problemlerinin çözüme kavuşmasını sağlamaktadır. Çok geniş kullanım alanına sahiptir. Akustik sünger stüdyo, ses kayıt odası, müzik odası, bateri odası, piyano odası, prova odası, enstrüman - çalgı odası, konser salonu gibi ve benzeri bir çok mekanda kullanılabilmektedir.

ile ses yalıtımı sesin yankısını engellemek ve sesin bir yerden başka bir yere geçişini engellemek için yapılan teknik bir çalışmadır. Ses tanecikler halinde yayılırken yayılmasını etkileyecek birçok etken bulunmaktadır. Örneğin aniden çıkan bir rüzgar bile sesin şiddetini etkilemektedir. Hatta sadece rüzgarla kalmaz gece bir davula vurduğunuzda çıkan ses gündüz davula vurduğunuzda çıkan sesten çok farklıdır. Bunun için uzmanların yardımıyla teknik bir çalışma yürütülerek uygulamalar yapılmalıdır. Ses her noktaya yankı yapabildiğinden dolayı o noktalarda yankıyı önlemek için ses yalıtım malzemeleri kullanılması gerekmektedir. Ses yalıtım malzemeleri akustik süngerler,titreşim emici levhalar ve akustik panellerdir.

Akustik süngerlerin sesi kesmesinin nedeni süngerlerin içerisinde bulunan boşluklardır. Yankı bulan ses süngerlerin içerisindeki boşluklara hapsolarak geri yankı yapmasını engellemektedir. Bu sayede ses yalıtımı sağlanmış olmaktadır. zemindeki darbe ve ayak sesini keserek yankıyı önlemektedir. Ses kirliliği de hava kirliliği gibi insan üzerinde zararlı etkiler doğrulabilir. Ses kirliliğinin yani gürültünün en önemli nedeni kentleşmedir. Kentleşme ne kadar artarsa ses katsayısı da o kadar artmakta ve insan sağlığını tehdit etmektedir. Yaşam alanlarının bulunduğu mekanlarda fabrika, otoyol vb. alanlar yapılması nedeniyle sağlıklı yaşam tarzı oluşturulamamaktadır. Sağlıklı yaşam tarzı oluşturabilmek zor değildir. Ses yalıtımı sayesinde bu sorun ortadan kalkmaktadır.

Ses yalıtım fiyatları kullanılan malzemeye, işçiliğe ve mekanın genişliğine göre değişmektedir. Ses yalıtım uygulamaları da oldukça kolay yapılmaktadır. Aşağıda gördüğünüz resimde solid bazlı aks rapid yapıştırıcı bulunmaktadır. ise akustik süngerler, akustik paneller, heraklite levha, ses yalıtım bandı, titreşim emici kauçuk ve mantar levhalar, ağır epdm bariyer, akustik halı ve solid bazlı aks rapid yapıştırıcıdır. Ses yalıtım uygulamalarında farklı görevde kullanılan bu ürünler farklı ve aynı uygulamalarda birlikte kullanılabilirler.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Dikkat

SPAM YAPMAK YASAKTIR!
  • Bir başkasının mesajını kopyalayıp aynısını yazmak yasaktır.
  • Bilginiz olmadığı konulara yorum sayınız artsın diye mesaj atmak yasaktır.
  • Yorum yaparken kendi fikrinizi yazınız!
  • Konulara Cevap yazarken +++, tytb gini saçma kısa ve anlamsız yazı yazanlar Sonsuza denk Ban yiyecektir emeklere saygı.

Konuyu görüntüleyenler