- Katılım
- 23 Eki 2020
- Mesajlar
- 625
- Tepkime puanı
- 2
- Online Süresi
- 1d 13h 15m
- Puanları
- 18
- Yaş
- 35
Ofline
Aileden gelen tatlı lezzeti sunan Gazi Burma 1984 senesinde İstanbul Pendik ilçesinde baklava ve kadayıf üreten bir aile tatlıcısı olarak kurulmuştur. Aile şirketi olarak kurulmuş olan firma zaman içerisinde üretim çeşitliliğini artırmış ve imalathane ve satış bölümünü genişletmiştir. Firmanın kullandığı ürünler özel olarak seçilmektedir. Ailenin fıstıklı baklava gibi tatlıların yapımında kullandığı Antep fıstıkları gene aile fertleri tarafından Antep’ de yetiştirilmektedir.
Aile kuruluşu olması nedeni ile gelenekselliğe ve doğallığa oldukça önem veren firmanın ürünlerinde katkı maddesi kullanılmamaktadır. İstanbul baklava üreticileri içerisinde ön sıralarda yer alan firmanın tek şube ile tüm ülkeden ürün talebi almasının öncelikli sebebi de ürünlerinin doğallık ve lezzetidir.
Her bir ürünlerinde kullandıkları tarifler ve üretim yöntemleri geçmişten gelen geleneksel tariflerdir. Ayrıca ürünler için seçilen malzemeler özenle seçilmektedir.
İstanbul Cevizli Baklava ve Kadayıf Çeşitleri
Cevizli baklava çeşitlerinden burma kadayıf türlerine yirmiden fazla ürünü bulunan Gazi Burma kurulduğu günden itibaren bulunduğu muhiti hiç değiştirmemiştir. Pendik de bulunan firmanın zamanla değişen tek özelliği üretim çeşitliliğine ve dağıtım ağına orantılı olarak büyüyen imalathane ve salonu olmuş. Tek bir merkezde üretim yapıldığı için tatlılarda kullanılan malzeme kalitesi ve ürünlerin lezzeti yıllar içerisinde bozulmadan süregelmiş.
Firmanın kullandığı tariflerde sağlığa zararlı yapay malzemeler bulunmaz. Şerbetler ve tatlılar günlük olarak üretilir ve tüketilir bu nedenle koruyucu malzemeler, glikoz, yapay tatlandırıcı gibi malzemeler kullanılmamaktadır.
Gaziburma.com, kurucu Mehmet Sait Budumlu’nun vefatı ardından, Gaziburma ve Gaziburma Ünal olarak ayrı 2 farklı işletme olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
Aile kuruluşu olması nedeni ile gelenekselliğe ve doğallığa oldukça önem veren firmanın ürünlerinde katkı maddesi kullanılmamaktadır. İstanbul baklava üreticileri içerisinde ön sıralarda yer alan firmanın tek şube ile tüm ülkeden ürün talebi almasının öncelikli sebebi de ürünlerinin doğallık ve lezzetidir.
Her bir ürünlerinde kullandıkları tarifler ve üretim yöntemleri geçmişten gelen geleneksel tariflerdir. Ayrıca ürünler için seçilen malzemeler özenle seçilmektedir.
İstanbul Cevizli Baklava ve Kadayıf Çeşitleri
Cevizli baklava çeşitlerinden burma kadayıf türlerine yirmiden fazla ürünü bulunan Gazi Burma kurulduğu günden itibaren bulunduğu muhiti hiç değiştirmemiştir. Pendik de bulunan firmanın zamanla değişen tek özelliği üretim çeşitliliğine ve dağıtım ağına orantılı olarak büyüyen imalathane ve salonu olmuş. Tek bir merkezde üretim yapıldığı için tatlılarda kullanılan malzeme kalitesi ve ürünlerin lezzeti yıllar içerisinde bozulmadan süregelmiş.
Firmanın kullandığı tariflerde sağlığa zararlı yapay malzemeler bulunmaz. Şerbetler ve tatlılar günlük olarak üretilir ve tüketilir bu nedenle koruyucu malzemeler, glikoz, yapay tatlandırıcı gibi malzemeler kullanılmamaktadır.
Gaziburma.com, kurucu Mehmet Sait Budumlu’nun vefatı ardından, Gaziburma ve Gaziburma Ünal olarak ayrı 2 farklı işletme olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.