Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

YÖS Nedir

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yeni Site Tanıtımı kategorisinde Farukkscu tarafından oluşturulan YÖS Nedir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,217 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yeni Site Tanıtımı
Konu Başlığı YÖS Nedir
Konbuyu başlatan Farukkscu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Farukkscu

Farukkscu

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Eyl 2021
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
1
ThinkTurkey Yabancı Öğrenim Sınavları

Bir Türk üniversitesinde okumak ister misiniz, hayallerinizden vazgeçmeyin, T sizi YÖS'e yani y 'na hazırlayabilir. Tecrübelerimize dayanarak, uluslararası eğitimin yeni merkezi haline gelen Türkiye'de eğitim almanıza yardımcı olmaya hazırız. Küreselleşen bir dünyada, yurtdışında okumak, gençlerin hayatlarını şekillendirebilecek harika bir deneyim olabilir. Küresel ağınızı genişletmek ve yeni kültürlerle tanışmak, eğitiminiz ve kariyeriniz boyunca size birçok fayda sağlayacaktır. Bilgi ve tecrübemize ek olarak, sizi, yaşam tarzınıza ve geleneklerinize yepyeni bir dünyayı samimiyetle inşa ettiğimiz ve uyarladığımız Türkiye'deki herhangi bir üniversitede okumaya davet ediyoruz.
YÖS Nedir
? 'nın kısaltılmış adıdır ve Türkiye'de herhangi bir üniversitede okumak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için zorunlu bir derstir. Yabancı uyruklu öğrenciler yabancı öğrenci sınavı YÖS puanlarına göre Türkiye'deki üniversitelere başvurabilir ve yeterli puana sahip öğrenciler kabul edilir. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), 2011 yılına kadar her Haziran ayında ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılmaktadır. ÖSYM Yönetim Kurulu'nun 21 Ocak 2010 tarihli kararına göre; 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren YÖS sınavları ÖSYM'nin ana gövdesinden kaldırılarak üniversitenin kendisine devredildi.
Yabancı Öğrenci Sınavı Nasıl Yapılıyor
2010 yılında bu kararı açıklayan üniversiteler, kabul edecekleri öğrenciler için YÖS y nı düzenlemeye başladılar. YÖS sınavına girecek her öğrenci için üniversitenin resmi internet sitesinde; sınava girmek isteyen öğrenciler için yapılması gerekenler, sınav başvuru aşaması, sınav tarihleri ve sınav ücretleri duyurulur. Türkiye'deki üniversite başvuruları için YÖS sınav puanları iki yıl geçerlidir. Sınav puanları bazı istisnalar dışında sadece sınavın yapıldığı üniversite içinde geçerlidir. Her dönem farklı olmakla birlikte, bazı üniversite bölümleri ve birlikler birbirlerinin sınavlarını kabul etmekte ve aynı YÖS puanı ile farklı üniversite bölümlerine başvurabilmektedir.
YÖS Soruları Nereden Çıkıyor
Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik sınav, temel çalışma becerileri sınavı ve Türkçe dil sınavı olmak üzere iki farklı bölümden oluşmaktadır. Temel çalışma becerileri testi; Türkçe testi matematik, geometri ve sembolik ifadelere odaklanır, ancak cevaplar isteğe bağlıdır. Temel Çalışma Becerileri testi İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki farklı dilde uygulanmaktadır. Adayın soyut düşünme yeteneğini ölçen Temel Öğrenme Becerileri Testi puanı, üniversitelerin öğrenci kabullerinde esas aldığı puan türüdür. Adayların bu sınavlardan aldıkları puanlar, lisans veya önlisans bölümlerine kabul edilmek üzere hesaplanır ve sıralanır. Uluslararası Öğrenci Sınavı kapsamında bazı üniversiteler; fizik, kimya, tarih ve coğrafya gibi alanlarda da sorular içermektedir. Yabancı uyruklu öğrenciler için yapılan sınavda yer alan Türkçe sınavı, üniversite derslerine girerken dikkate alınmaz.
YÖS Başvuru Koşulları
‘na başvuran adayların lise veya dengi bir okuldan mezun olmuş veya mezuniyetten önceki yıl mezun olmuş olmaları gerekir. Sınava sadece yabancı uyruklu öğrenciler başvurabilir. Y ’na KKTC uyruklular ile TC veya KKTC çifte vatandaşlığı olanlar başvuramaz. Yurt dışından kabul edilen öğrenciler sadece Üniversitenin belirlediği kriterlere göre değerlendirilir. Yabancı uyruklu öğrenciler için tüm sınavlara başvuru koşullarını Türkiye'de okumayı düşündüğünüz üniversitenin resmi web sitesinde bulabilirsiniz.
Yabancı Öğrenci Sınavı YÖS Taban Puanları
Yabancı Öğrenci Sınavı ile öğrenci kabulü belirli taban puanlara göre yapılır. Sınavlar her üniversite için ayrı ayrı hazırlandığından YÖS taban puanları birbirinden farklılık göstermektedir. Ayrıca sorunun dağılımı ve YÖS puanı da değişebilir. YÖS puanı ile işe alım yapan bölümler üniversitenin bulunduğu il veya başka farklı kriterlere göre belirlenir.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Konuyu görüntüleyenler