www.onlymyko.com                                      ko cuce

ko cuce                                      ko cuce

ko cuce                                      ko cuce

KO1 3. Yılında - KO Camiasında İlk ve Tek BATTLE ROYALE Etkinliği

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Server Tanıtımı kategorisinde vatan1st tarafından oluşturulan KO1 3. Yılında - KO Camiasında İlk ve Tek BATTLE ROYALE Etkinliği başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,583 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Server Tanıtımı
Konu Başlığı KO1 3. Yılında - KO Camiasında İlk ve Tek BATTLE ROYALE Etkinliği
Konbuyu başlatan vatan1st
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan vatan1st

vatan1st

Yeni Üye
Normal Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
176
Tepkime puanı
0
Online Süresi
9h 17m
Puanları
16
Ofline

ayrac.png

ust-banner-copy.png


ayrac.png

Eğer ki bir pvp serverden daha fazlasını hakettiğinize inanıyorsanız KO1 ' E bakmalısınız ;



Yeni sunucu politikamızda da belirtildiği üzere sunucularımız 1200 user barajının altında olduğu sürece, 6 ayda bir yeni server açıp , kalan 2 serveri Ötüken çatısı altında birleştirmeyi planlıyorduk. Ancak aklımıza bu teknikten önce denenebilecek çok daha etkili ve eğlenceli bir fikir geldi.

Artık bütün Knight Online camiasının bildiği gibi KO1 in amacı kapanmadan veya database sıfırlamadan açık kalarak , bir private sunucudan fazlasını Knight Online tutkunlarına sunmak. Oyuncuların yeni sunucuda sıfırdan başlama tutkusunun farkında olarak , ölümsüz sunucu hedefimize 6 ayda bir yeni sunucu açıp eskileri birleştirerek devam etme planımızdan vazgeçmiş değiliz. Ancak şöyle söyleyebilirim ki bu tekniği bir süreliğine erteleyeceğiz.

Pvp sunucuların 3. ayını görene Abdurrahman Çelebi denilen bu dönemde , Ötüken açıldıktan tam 15 ay sonra oyuncu sayısını 1333 e kadar yükselterek , KO1 in bir private serverdan daha fazlası olduğunu cümle aleme kanıtladık. Bunun nedeni her ne kadar Pandemi yasakları olsa da , sonuçta bir private serverda 15. ayında başlayıp oyun oynanabileceğiniz herkes gördü. Bütün bu yaşananlara rağmen oyuncular kısa sürede bu gerçeği unutuverip , eski alışkanlıklarına geri döndüler.

Peki nedir bu eski alışkanlık.

Belirli bir zümre yeni açılan bir sunucuya girerler , burada gb ve item değerli iken , elde edebildiklerini satarlar. Daha sonra bu sunucu ne kadar kaliteli olduğuna bakılmaksızın bir kaç bahane ya bulunur ya da uydurulur ve topluluğu bir sonraki yeni açılacak sunucuya yönlendirip , aynı satışı orada da yapmak için her yolu mübah görürler. Genelde bu propaganda bu zümreden item veya gb alacak kişi kalmadığında başlar.

-Bu sunucu azalıyor sıra serverda,
-Burda pk dönmez xxx serverda ırk olacak siz de bir an önce elinizdekileri çıkarıp oraya gelin.
-Bu sunucunun gözünün üstünde kaşı var sizi de sunucusuna bekleriz.

Bekleyecekler tabi ki , sizler olmasanız bu zümrenin gbsini itemini kim satın alacak?

Bu sunucuda dudursanız , iteminiz de var gb yi de bu zümreden satın aldınız , artık cebinizden çok para çıkmayacak konuma geldiniz. Hayır olmaz , sizler bu zümreye cebinizden çok para çıkarken lazımsınız. Bu konuyu uzatmanın bir alemi yok , velev ki herkes farkında ama kimsenin umrunda değil. Ben de artık kahraman admin olmaktan sıkıldım. Bu yüzden artık biraz da sizleri ikna edecek işler yapmaya karar verdim.

Öncelikle nedir bu Battle Royale Modu
Battle royale modu genellikle hayatta kalma üzerine kuruludur. Oyun mücadeleleri oyuncuların az sayıda ekipmanla başlarken oyun süresince ekipman arayarak ve rakiplerini eleyerek sahip oldukları ekipmanları alma şeklinde devam eder. Bu esnada belirli süreler içerisinde oyun alanı daralır. Son oyuncu kalana dek oyun devam eder. Son oyuncu zaferi elde eder ve oyun biter. Bu türün adı 2000 yılına ait Battle Royale ismindeki Japon filminden gelmektedir.

Battle royale türünün ortaya çıkmasını ele alırsak; oyuncular bu türle, öncelikle bir oyun modu olan ARMA serisi sayesinde tanıştı. Bu modda oyuncular bir adaya düşüyor ve birbirleri ile mücadele eden rakiplerden en son hayatta kalan oyunun kazanını oluyordu.

Son zamanların en çok tercih edilen oyun türü olan battle royale'in moddan ziyade ilk kez bir oyun olarak ortaya çıkması ise H1Z1 isimli oyunla gerçekleşti. Bir zamanlar yayıncıların gözdesi olan oyun, oyunculara yaşattığı bolca bug, çökme ve bağlantı sorunlarından ötürü popülerliğini korumayı başaramadı.

Battle royale türü, altın çağını PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) ile yaşıyor desek yanlış olmaz. Gerek mobil platformda gerekse bilgisayarda battle royale türünün popülerliği PUBG ile sağlandı. Oyunun popülerliğini sağlamasında H1Z1’e kıyasla daha az sorunlu olmasını da ekleyebiliriz. Gerçekçi görselleri ve sadece silah kullanarak rakipler ile mücadele edilmesiyle PUBG, diğer battle royale türündeki oyunlar arasında kendine önemli bir yer edinmiş oldu.


Gördüğünüz üzere Bu mod bir çok oyunun oyuncu sayısını arttırarak alınan keyfi maksimum seviyeye çıkarmıştır. Biz de düşündük ki yeni sunucu açmadan önce bu modu bir sunucuya uyarlayıp kısa süreli bir Battle Royale modunda sunucu açalım , bu sunucuda başarılı olan oyunculara Ötükende devam edebilmelerine sebep olacak ödüller verelim ve Ölümsüz Sunucu olma yolunda hızımızı artıralım.

Öncelikle şu gerçekleri kabul etmemiz gerekiyor.
*KO1 Ötüken sunucumuz 15. ayında oyuncu sayısı neredeyse 10 kat artırarak 1333 e kadar çıkarabildi.Demek ki bu oyunu oynamak için yeni sunucuda başlamak zorunda değilsiniz.
*Pandemi yasaklarının bitmesi ile Knight Online oyuncuları malesef yine kanemici zümrenin peşinden giderek bizi yeni sunucu açmak zorunda bıraktılar.
*Yeni sunucu Segedinde saldırılar , propagandalar ve eşzamanlı açılan Comolokko tarzı sunuculara rağmen 1000 oyuncu ile başladık.
*Aylar geçtikçe oyuncular birer birer kanemici zümrenin peşinden giderek Segedin sunucumuzu dahi ıssızlaştırmaya başladılar.
*Yeni sunucu duyurusu ile beraber , kalan oyuncularında %80 kısmı , yeni serverda görüşürüz diyerek , kalıcı bir servera ne kadar kıymet verdiklerini gösterdiler. Yani hiç kıymet vermediklerini.
*Kısacası mevcut Knight Online oyuncularının %80 bölümünün bir sunucuda aradığı tek özellik , yeni olması sıfırdan başlıyor olması.

Şimdi bütün bu bilgiler ışığında bizim sizlere sunacağımız Knight Online Battle Royale Sunucusu şu şekilde olacak.


  1. Ötükenin altında Battle-Royale isminde yeni bir sunucu açılacak.
  2. Battle-Royale sunucusuna Ötükende aktif olan hesaplarla girilebilecek. Yani ötükende bir charınızın olması mecburi olacak.
  3. Battle-Royale sunucusunda tıpkı diğer sunuculardaki gibi karakter oluşturup oyuna 1 level başlayacaksınız.
  4. Eğlence burada başlıyor. Battle-Royale sunucusundaki bütün puanlama sistemi Ötyükenin 10 katı fazla olacak.
  5. Exp 10 kat fazla gelecek , 1k exp veren bir mob , 10k exp verecek , 10 k veren 100k verecek. Öğrneğin BDW de 10m olan exp , Battle-Royale sunucusunda 100m olacak.
  6. Drop 10 kat fazla olacak , örneğin bir itemin çıkma olasılığı %4 diyelim. Battle-Royale sunucusnda %40 olacak.
  7. Upgrade oranları 10 kat fazla olacak , örneğin trina ile +8 e basmak %10 , Battle-Royale de %100 olacak . %1 olan +10 oranı , 10 kat artırılarak , %10 olacak.
  8. Etkinlik kazançları Battle-Royale sunucusunda 10 misli verecek aynı anda 1 misli de , ötükendeki karakterinize verilecek otomatikmen. Yani Battle-Royale de kazandığınız bütün event ödüllerinin normal hali ötükendeki karakterinize , 10 misli ise o an Battle-Royale sunucusundaki karakterinize verilecek.Böylece Ötüken sakinleri eğlenirken kazanmaya devam edebilecek ve yanlarına yeni oyuncular katılırken canları sıkılmayacak.
  9. Genel olarak Battle-Royale sunucusu Ötüken sunucusunun 10 kat hızlandırılmış hali olacak. Yani Ötükende 10 saatte kazandığınızı Battle-Royale sunucusunda 1 saatte kazanacaksınız.
  10. Bu şekilde 10 misli hızlandırılmış Battle-Royale sunucusunda kısa sürede ekipman geliştirip , PK Point kazanmaya ve aktif oyuncu sayısına göre belirlenecek ranka girmeye çalışacaksınız.
  11. Örneğin rank elmorad ve karustan 100 kişi olsun. En çok PK Point kazanan 100 elmorad ve 100 karus , Ötükende anında kullanabilecekleri değeri yüksek ödüllerle ödüllendirilecekler. Bu ödüller Battle-Royale bitiminde Ötükene koşa koşa girmeye değecek ödüller olacak. Bu sayede Ötüken, KO1 in Ares"i yapabileceğiz.
  12. Battle-Royale sunucularının ömrü ilk etapta 1 hafta olarak düşündük bu zamanla değişebilir. 1 hafta boyunca 10 kat hızlandırılmış sunucuda ranka girebilmek için kıyasıya mücadele verilecek. Geriye kalan herşey Ötüken ile aynı ve 10 misli olarak düşünebilirsiniz. Herşey coins drobu , pus , herşey Ötükenle aynı ancak exp,drop,upgrade ve benzeri puanlama sistemleri 10 misli fazla.
  13. 1 hafta sonunda Battle-Royale sunucusu kazananlarına ödülleri verilip kapatılacak ve 3-4 hafta kapalı kaldıktan sonra diğer ayın ilk cuma günü başka bir Battle-Royale sunucusu açılana kadar Ötükende kıyasıya mücadele devam edecek.
Bu sistemle birlikte pay-to-win sancısına büyük bir darbe vurmuş olacağız.
Acaba başlasak geç mi kaldık? Bu ve bunun gibi sorulardan kurtulacağız.
Sürekli yeni server isteyen oyuncular hünerlerini gösterip ranka girdikçe Ötükende hiç silinmeyecek değerlere sahip olacaklar ve bu Ötükenin nüfusunu her geçen Battle-Royale sunucunda biraz daha artıracak.
1 haftalık da olsa Battle-Royale sunucuda gb alışverişi tıpk ı Ötüken gibi serbest olacak ve yönetim gb ve item alışverişine müdahil olmayacak.
Battle-Royale rank ödülleri detaylı şekilde ilerleyen tarihlerde açıklanacaktır. Her husus detaylandırılarak anlatılacaktır.

İlk Battle-Royale sunucusu açılıp gidişat görülene kadar yeni sunucu açılışı ertelenmiştir.
Battle-Royale sunucuları Ötükenin nüfusunu artışa geçirmesi halinde hiç bir yeni sunucu açılmayacaktır.




 

vatan1st

Yeni Üye
Normal Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
176
Tepkime puanı
0
Online Süresi
9h 17m
Puanları
16
Ofline

vatan1st

Yeni Üye
Normal Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
176
Tepkime puanı
0
Online Süresi
9h 17m
Puanları
16
Ofline

vatan1st

Yeni Üye
Normal Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
176
Tepkime puanı
0
Online Süresi
9h 17m
Puanları
16
Ofline

vatan1st

Yeni Üye
Normal Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
176
Tepkime puanı
0
Online Süresi
9h 17m
Puanları
16
Ofline

vatan1st

Yeni Üye
Normal Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
176
Tepkime puanı
0
Online Süresi
9h 17m
Puanları
16
Ofline

vatan1st

Yeni Üye
Normal Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
176
Tepkime puanı
0
Online Süresi
9h 17m
Puanları
16
Ofline

vatan1st

Yeni Üye
Normal Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
176
Tepkime puanı
0
Online Süresi
9h 17m
Puanları
16
Ofline
Üst