Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ermeni Sorunu

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yeni Site Tanıtımı kategorisinde Xenops tarafından oluşturulan Ermeni Sorunu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,269 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yeni Site Tanıtımı
Konu Başlığı Ermeni Sorunu
Konbuyu başlatan Xenops
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Xenops

Xenops

Kıdemli Üye
Katılım
23 Eki 2020
Mesajlar
628
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Yaş
35
Site Adresi: Ermenisorunu.gen.tr
Site Konusu: Ermeni sorunu ile ilgili açıklamalar
Açıklama:

nasıl başladı? 1870-1880’li yıllarda Osmanlı’nın güçsüz halde olduğunu gören devletler, en başında Rusya, Osmanlı Devleti'nin güçsüzlüğünden faydalanıp devleti yıkmak ister. Bunu da Anadolu'da yaşayan etnik grupları Türklere karşı kışkırtarak yaparlar. İlk önce trakya halklarına konferanslarda devlet vaat edeler, buna karşın trakya halkları ayaklanır ve Osmanlı Devleti'nden bağımsızlık isterler.

Buna karşın Osmanlı Devleti, ayaklanmaları durdurmaya çalışır ama başarısız olur, çünkü bunlar artık ayaklanmadan çıkıp iyice savaşa dönmüştür. Başta Ruslar ve diğer Avrupa devletleri; Rumlar, Bulgarlar ve Yunanlara destek vererek Osmanlı’nın toprak kaybetmesine sebep oluyorlar.

Ermeni Meselesi

1800’lerin sonuna gelindiğinde, Berlin Konferansı’nda Ermeniler ve Kürtlere devlet vaat edilir ve ayaklanmaları istenir. Osmanlı Devleti de buna karşın Hamidiye ordularını kuruyor, çünkü Trakya bölgesinde yaşanan toprak kayıplarının Doğu Anadolu’da da olacağından korkuyor. Ruslar bunca şeyi yaparken amacı ise, Osmanlı topraklarında küçük devletler kurdurup onlar üzerinden Akdeniz’e ulaşmaktadır. Hamidiye orduları Doğu Anadolu bölgesinde ayaklanmalar çıkmasın düzen sağlansın diye kurulur.

Kurulmasından bir sene sonra Rus destekli Ermeni çeteler kurulur. Rusya üzerinden gizlice Ermenilere silah desteği yapılır. Ermeniler ve Kürtler, devlet hayali ile Türkler ile çatışmalara başlar. Osmanlı Devleti, Kürtleri yanına çekiyor ve Kürtler ile birlikte çalışmaya başlıyor. Doğu Anadolu’yu koruyan Hamidiye ordularının büyük bir kısmı Kürtlerden oluşmaktadır. Bu dönemde Doğu Anadolu bölgesinde çatışmalar ve ayaklanmalar boy gösteriyor, bu ayaklanmalar Hamidiye ordusu tarafından azaltılıyor.

O dönemde başka bölgelerde savaşlar çıkıyor, Hamidiye ordusu o savaşlara gönderilmek isteniyor, gidemiyor. Az bir zaman sonra Osmanlı Devleti’nin başına İttihat ve Terakki geçiyor ve Hamidiye ordusunu kapatmak istiyor, asker sayılarını azaltıyor. Buna mütevellit, Ermeniler tekrardan Ruslar tarafından silahlandırılıyor ve yine çatışmalar, ayaklanmalar boy gösteriyor. Artık çatışmalar ve ayaklanmalar savaş suçu haline dönmüş duruma gelir, Ermeni çeteler insanlık dışı eylemler yapmaya başlar. ile ilgili aydınlatıcı yazıların devamı ermenisorunu.gen.tr ‘de sizleri bekliyor.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Konuyu görüntüleyenler