Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Cloudflare Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey | CloudFlare Nedir?

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde CloudFlare kategorisinde mellaknc tarafından oluşturulan Cloudflare Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey | CloudFlare Nedir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,027 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı CloudFlare
Konu Başlığı Cloudflare Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey | CloudFlare Nedir?
Konbuyu başlatan mellaknc
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan mellaknc

mellaknc

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Nis 2024
Mesajlar
208
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Size ait bir web sitesinin ziyaretçiler tarafından tercih edilmesi için sayfaya tıkladığında, sayfanın hemen açılması önem taşır. Sayfa sahibininde en büyük beklentisi, sayfanın yüksek performans göstermesi ve kullanıcılarının siteden memnun ayrılmasıdır. Bu doğrultuda CloudFlare, site sahibi ve kullanıcılar için önemli olan ayrıntıları ön planda tutarak, nitelikli bir hizmet sağlar.

Cloudflare Nedir?

CloudFlare ABD merkezli bir şirkettir. İçerik dağıtımı, internet güvenliği, DDoS saldırılara karşı koruma, sunucu ve alan adı gibi konularda hizmet verir. Sistem sayfanızı hızlı ve güvenli bir şekilde yayınlayabilmenize olanak tanır. “Cache” özelliğine de sahip olan sistem sitenizi %30 oranında hızlandırabilir. Ticari sitelerde rahatlıkla kullanıma imkân veren sistem, siber saldırılara karşı da etkilidir. Ziyaretçileri kontrol ederek maksimum seviyede güvenlik sağlar.

Cloudflare, DDoS ve kimlik hırsızlığı gibi saldırılara karşı ücretsiz koruma sağlayan bir CDN servisi verir. 180’den fazla veri merkezi olan sistem, dünya çapında çoklu veri merkezlerini kullanır. Yükleme sürelerini kısaltarak, sitenizin performansını olumlu yönde etkiler. Dev bir VPN gibi çalışan Cloudflare, site ziyaretçilerinizi en yakın sunucuya yönlendirerek, web sitenize erişim sağlar. Veri merkezinizin yakın olması da kullanıcılar açısından web sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlar.

Bir web proxy olarak da düşünebileceğiniz Cloudflare’de sitenizin önbelleği ziyaretçiye açıktır. Sizi zararlı trafik akışından koruyan CloudFlare, istenmeyen e-postalardan, kötü amaçlı virüslerden ve şüpheli içeriklerden de koruyabilir. IP adreslerinden ya da belirli ülkelerden web sitesi girişini kısıtlamanıza da olanak tanır. Ayrıca SSL sertifikanız olmasa bile güvenli ve hızlı bağlantı sağlar.

CloudFlare Nasıl Kullanılır?

CloudFlare hizmetini kullanabilmeniz için öncelikle sisteme kayıt olarak kullanacağınız ürünü seçmeniz gerekir. Siteniz için uygun olan hizmeti seçtikten sonra sitenizin DNS’leri ile CloudFlare’den size sunulan DNS’leri değiştirmeniz gerekir. Bu işlem ile birlikte siteniz koruma altına girerek seçtiğiniz hizmetler hemen aktive olur.

İlk olarak, adresine giderek sayfasının üst tarafındaki kaydol yani “Sign Up” butonuna tıklamanız gerekir. CloudFlare hesabı oluşturmak için e-posta adresi ve şifre girilir. Üyelik işlemi sonrası tekrar giriş yapmanız istenir. Alan adınızı girerek “Scan DNS Records” yani DNS kayıtlarını tara butonuna tıklanır. Alan adınızı girerken “www” harflerini girmenize gerek yoktur.
İzin verilen dosyalara ve sitenizin DNS sunucularına erişim sağlamak için ColudFlare bir tarama başlatır ve bu yaklaşık 60 dakika sürer. DNS taraması bittikten sonra “Continue” yani devam butonuna tıklayın. Alt alan adlarınızın da dahil olduğu tüm DNS kayıtlarınızın, bir listesini elde edeceksiniz. Cloudflare’de aktif hale getirmek istediğiniz alt alan adlarına karar verebilirsiniz. Eklemek istediğiniz herhangi bir kayıt varsa da buraya ekleyebilirsiniz. En son “Continue” yani devam butonuna basılarak devam edilir. Açılan yeni pencerede, ”Free web site” yani ücretsiz web sitesi seçeneğini tıklayabilirsiniz. Dilerseniz ihtiyaçlarınıza uygun başka bir seçeneği de tercih edebilirsiniz. Ardından yine “Continue” butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz.

Bu adımda CloudFlare nameserver’larını ekleyebilirsiniz. Bu sayfada listelenen nameserver’ları işlem tamamlandığında alabilirsiniz. “CloudFlare Speed” bölümünden sitenizin hız ayarlarını yönetebilirsiniz. “Auto Minify” ile kaynak kodun dosya boyutunu azaltarak hızlanmayı artırabilirsiniz. Sonra “Continue” butonuna tıklayarak devam edilir. İşlem tamamlandığında, “Congratulations! You’ve successfully created your new Cloudflare account!” hesabınızın başarı ile gerçekleştirildiği yazısı karşınıza çıkar. Son adımda ise kayıt kuruluşunuzdan alan adınızın nameserver’larını değiştirmeniz gerekir. Alan adınız natro.com’da tanımlıysa natro’daki hesabınıza giriş yaparak bu işlemi gerçekleştirmelisiniz. İşlem tamamlandığında artık sizde CloudFlare kullanıcısısınız.

CloudFlare ile DNS yönetiminin nasıl yapılması gerektiğini ayrıntılı olarak öğrenmek ve uygulamak istiyorsanız; tıklayabilirsiniz.

CloudFlare Özellikleri Nelerdir?

E-ticaret, medya, kurumsal tanıtım, haber gibi amaçlarla hazırlanan internet sitelerinde CloudFlare rahatlıkla tercih edilebilir. Pek çok özelliğe sahip olan CloudFlare, kullanıcılarına kaliteli hizmet sunar.

  • Pratik ara yüzleri ve kolayca uygulanabilmeleri ile size profesyonel bir hizmet sunar.
  • Hacker saldırılarına karşı yeterli koruma sağlar.
  • Minimum bütçeyle maksimum performansa sağlar.
  • Yoğun trafik sebebiyle sitelerin çökmesini engeller.
  • Google kullanarak yapacağınız SEO çalışmalarınızı kolaylaştırır.
  • Farklı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilen siber saldırıları engeller.
  • Site verilerinizi ve sitenizi ziyaret eden kullanıcıların bilgilerinin güvenliğini sağlar.
  • İnternet sitenize uygulayabileceğiniz bypass işlemlerinde, size sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
  • Bypass özelliği sayesinde, sitenize ulaşan kişilerin gerçek IP adreslerine ulaşabilirsiniz.
  • DNS ayarlarınızı “resolver” özelliği sayesinde IP’ye dönüştürerek sitenizin alan etkinliğini maksimum seviyeye çıkarabiliriz.
  • DNS çözümleme işlemlerini resolver hizmeti sayesinde rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
  • CDN hizmeti, hızınızı maksimum seviyeye yükselttiği için ziyaretçilerinizin rakip sitelere gitme oranını düşürür.

CloudFlare DNS Hizmeti Nedir?

İnternet erişimine hız kazandırmak için kullanılan DNS adresleri, web sitenizin hızlı bir şekilde açılmasını sağlar. Ziyaretçiler sitede bulunan yazı, fotoğraf, video gibi içeriklere daha hızlı erişim sağlayabilir. Bu da ziyaretçilerinizi rakiplerinize kaptırmanızı önler. En çok tercih edilen ürünler arasında yer alan CloudFlare hizmeti, Android ve iOS işletim sistemli akıllı telefonlarda, bilgisayarlarda, oyun konsollarında ve tabletlerde kullanılabilir.

CloudFlare CDN Hizmeti Nedir?

CDN, web sitenizin yüklenme hızını önemli ölçüde artırır. Ücretli ya da ücretsiz birçok CDN hizmet sağlayıcısı olsa da CloudFlare, bunların içinde en popülerlerden biridir. CloudFlare özellikleri arasında en beğenilen hizmetlerden biri de CDN hizmetidir. CDN hizmeti “İçerik Dağıtım Ağı” olarak bilinir. CDN sabit içeriklerinizi internet sitenizde yayınlarken ziyaretçilerinize en yakın sunucuyu seçer. Bu seçim de site hızınızın maksimum seviyeye ulaşmasını sağlar.

CDN hizmeti sayesinde sitenin barındırdığı kaynak sunucudan uzakta bulunan kullanıcılar da neredeyse hiç beklemeden siteye erişim sağlayabilir. CDN hizmet sunucuları arasında yer alan cache’ler de site içeriğinin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlar.

CloudFlare Ne İşe Yarar?

  • CloudFlare, sitenizin statik yapısını kendi CDN sunucularında önbelleğe alarak kullanıcılarınıza sunar. Bu sayede sunucunuzun yükü hafifler ve kullanımınız önemli ölçüde azalır. Hem de siteniz daha performanslı çalışır. Sunucu trafiğinizden de tasarruf edersiniz.
  • DDoS koruması ile saldırıları engelleyebilirsiniz. Sunucunuz ne kadar güvenli olsa da belirli kapasitenin üstündeki saldırıları engelleyemez. Aynı anda ve birden çok noktadan gelen saldırılar sebebiyle sunucu hizmetiniz kesintiye uğrar. Bu sebeple bir süre sitenizi açamayabilirsiniz.
  • Sitenize gelen tüm trafiği kontrol eden CloudFlare, tehlike oluşturabilecek bir trafikle karşılaşırsa zararlı kaynağı bloke eder.
  • Siteniz büyük bir DDoS saldırısı tespitinde, “I’m under attack” modu sayesinde tek tek tüm trafiği kontrol etmenize olanak tanır.
  • DDoS aktif olduğunda, trafiğin zararlı olup olmadığı kontrol edilirken, ziyaretçileriniz 5 saniye kadar bekletilir. Tehlike yoksa ziyaretçileriniz sitenize ulaşabilir.
  • DDoS ücretsiz sürümde koruma daha küçük çaplı saldırılara karşı etki gösterir. Ücretli sürümlerdeki koruma daha kapsamlı ve etkilidir.
  • Site hızlandırma ile siteniz için gerekli olan hız optimizasyonlarını yapabilirsiniz.
  • Ücretsiz ya da ücretli SSL sertifikası edinip, kolay bir şekilde kurulum gerçekleştirebilirsiniz.
  • CloudFlare spam koruması etkili bir hizmettir.
  • Site içeriğindeki hırsızlığı büyük oranda tespit edip engelleyebilir.
  • Trafik analizi ile trafik miktarınızı kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

CloudFlare Güvenli mi?

Gelişen teknoloji ile birlikte internet, hızla mobilleşmeye başladı. Bu sebeple daha çok cihaz internete bağlandığı için internet ağlarında daha fazla size ait bilgi bulunur. Bu durumda güvenlik endişesi taşımanız da çok doğaldır. Bulunduğunuz bölge ya da ülkede internet erişim sorunlarını aşmak mümkün olmayabilir.

Kâr amacı gütmeyen bir merkez olan APNIC (Asya Pasifik Ağ Bilgi Merkezi)’e ait IP adresi (1.1.1.1), böyle zamanlarda devreye girer. APNIC, hizmetleri ve internet güvenliği konusunda lider firmalardan biri olan CloudFlare ile anlaşarak piyasadaki en kullanışlı ve en güvenilir VPN uygulamalarından birini meydana getirir. Temel hizmeti ağ güvenliği olan CloudFlare, güven konusunda lider bir firmadır. Dünyada ve Türkiye’de pek çok web sitesi güvenliği CloudFlare ile sağlar.

İnternet ortamındaki hiçbir şey %100 oranda güvenli olmasa da CloudFlare 1.1.1.1 ile bu konuda gerçekten iyidir. Piyasadaki en güvenli ve stabil seçeneklerin başında gelen 1.1.1.1, marketlerindeki birbirinden güvenilmez, reklamlı, ücretli, veri sabıkalı uygulamalardan çok daha güvenlidir. Öte yandan devlet kurumlarından gelen resmi talepler doğrultusunda 1.1.1.1, resmi makamlar ile bilgilerinizi paylaşabilir.

CloudFlare’de SSL Nasıl Alınır ve Kurulumu Nasıl Yapılır?

SSL sertifikası CloudFlare üzerinden erişebileceğiniz hizmetler arasında yer alır. Ücretli ve ücretsiz paketleri bulunan CloudFlare SSL hizmeti, ziyaretçilerinizin kişisel verilerini korur. , özellikle sosyal medya, yayıncılık ve e-ticaret gibi alanlarda faaliyet gösteren web sitelerinde büyük bir avantaj sağlar. Ziyaretçilerinizin kullanıcı adı ve şifre ile kredi kartı bilgilerini güvence altında tutar. SSL alma işlemi birkaç adımda gerçekleştirilebilir.

1- CloudFlare paneline giriş yapılır.

2- İşlem yapılacak domain adresine tıklanır.

3- Üst menü ekranında yer alan SSL/TLS butonuna tıklanır.

4- SSL için SSL/TLS ekranında 4 mod bulunur. Burada Flexible olarak işaretleme yapmanız yeterlidir. Default ayarlarında full olarak işaretlenir. Full (strict) olarak işaretlenmesi ise bazı durumlarda talep edilebilir. SSL sertifikası ile kullanım için “Flexible” yani esnek seçeneği yeterli olur.
Son derece kolay ve pratik olan CloudFlare SSL, kurulum açısından da avantaj sağlar. Web sitenize kolay bir şekilde güvenlik sağlamanıza olanak tanır. Yüksek seviyede internet bilgisi olmayan kullanıcılar tarafından da rahatlıkla kullanılabilir. Bir kaç dakika gibi kısa bir süre içerisinde aktif hale gelebilir. Yüksek performansı ile sitenize katkıda bulunan SSL kurulumunu CloudFlare ücretsiz olarak sunar. Bu işlem için;

1- Yönetim panelindeki “Crypto” menüsüne giriş yapılır.

2- SSL bölümünde bulunan “Flexible” seçeneği tercih edilir.

3- Bu işlem sonrası WordPres için kurulum gerçekleştirecekseniz, WordPres – Https – SSL ve CloudFlare – Flexible – SSL eklentileri kurularak etkinleştirilir.

4- Https menüsüne yönetim paneli üzerinden girilir.

5- Proxy bölümünde “evet” kutucuğunu işaretlenir ve “değişiklikleri kaydet” tuşuna basılır.

6- Daha sonra ayarlar menüsünden “genel” menüsüne girilir.

7- “http” alanları URL bölümünden “https” olarak güncellenir.

8- Son olarak “cache” tutan kullanıcılar için, “https” yönlendirme işlemi gerçekleştirilir. Bu amaçla CloudFlare paneline giriş yapılır. “Page rules” menüsüne girilir ve “Create Page Rule” butonuna tıklanır.

9- Açılan sayfadaki işlemler sırası ile gerçekleştirerek, kurulum işlemleri tamamlanır.

10- Kısa bir süre içinde sertifika aktif hale gelir.

11- Güvenli ibaresi “https” ile açılır. Eğer yazılım içerisinde “htpp” yönlendirmesi varsa bunları “https” olarak güncellemeniz gerekir.

CloudFlare Ayarları Nasıl Yapılır?

CloudFlare kurulumunu öğrendikten sonra anlaşılması gereken bir diğer adım, web sitenizin tam performanslı çalışabilmesi için CloudFlare ayarlarının yapılmasıdır. Öncelikle her sitenin farklı bir yapısı vardır. CloudFlare ayarları yapılırken sitenin optimizasyonlarına ve alt yapısına bağlı olarak bazı ayarlarda değişiklik gözlenebilir. Bu sebeple hangi ayarın ne işe yaradığını bilmeniz sizin için faydalı olabilir.

  • “Owerview” ayarları sayesinde sitenizin genel durumunu görebilirsiniz. Web sitenizin CloudFlare üzerinden işlendiğini ve bir problem olmadığını anlayabilmeniz için web sitesinde isminizin yazdığı kutucuğun yeşil olması gerekir.
  • “Analytics” ayarları, site trafiğini kontrol etmenizi sağlar.
  • DNS, CloudFlare DNS’si üzerinden web sitenize ait DNS kayıtlarının dağılımlarını sağlayacağınız bölümdür.
  • “Crypto”, SSL sertifikalarını yönetebileceğiniz sayfadır.
  • “Firewall”, güvenlik duvarı ayarlarının yönetilebildiği sayfadır.
  • “Speed”, web sitenizin daha hızlı açılmasını sağlamak için gerekli olan araçları barındırır.
  • “Caching”, sayfalarınızın ön belleğe alınıp veri tasarrufu ve performans artışı için gerekli ayarlamaları içerir.
  • “Page Rule”, giriş sayfaları, üye profilleri ve admin paneli gibi bölümlerin önbellekleme, güvenlik ve hızlandırma işlemlerinizi özelleştireceğiniz bölümdür.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Konuyu görüntüleyenler